Yemekten zehirlendiler ünlü yemek firmasından şikayetçiler

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde 17 Temmuz günü yedikleri pilav üstü döner, aşure ve salatadan zehirlenip acil serviste tedavi altına alınan hastane çalışanlarının sayısı 100’ü geçti. Yapılan tahlil ve laboratuvar tetkik sonuçlarına göre çalışanların bozuk hastane yemeğinden zehirlendikleri tespit edildi.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, personelin yedikleri akşam yemeğinden sonra mide bulantısı, kusma, ateş, ishal, baş dönmesi gibi şikâyetlerle acil serviste serum takılarak tedavi altına alındıkları, bazılarının midelerinin yıkandığı ve uzun süre yoğun bakımda kontrol altında tutuldukları öğrenildi.

İHALEYİ ALAN FİRMA KORUNUYOR İDDİASI

Hastane yönetimi, olayı “Basit besin zehirlenmesi” diyerek geçiştirirken yemek ihalesini üstlenen Ankara merkezli Florya Holding hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak için hastaneden rapor almak isteyen çalışanlara yönetim tarafından engel olunduğu ileri sürüldü.

Çalışanlar, hastane yönetiminin zehirlenme olayı sonrası kendi çalışanlarının menfaatini gözetmesi gerekirken, bozuk gıdalarla 100 kişiyi zehirleyen Florya Holding’in adeta korunduğunu ileri sürdüler.

Hastane yönetimi ile yemek ihalesini üstlenen firma arasındaki yakın ilişkiler nedeniyle hukuk nezdinde girişimde bulunmak isteyenlere olayın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen rapor verilmeyerek engel olunması dikkat çekti.

FİRMA GEÇMİŞTEN BERİ ZEHİRLENME İLE İLGİLİ SABIKALI

Yüksek fahiş rakamlarla yemek ihalesi alan Florya Holding’in kalite standartları dışında bozuk ve bayat ürünler kullanması geçmişte de birçok kez zehirlenme vakalarıyla sonuçlanmış ve firma artık kamu ihalelerine girişte adını değiştirip başka şirket isimleriyle ihalelere girmek zorunda kalmıştı.

Aradan 4 gün geçmesine rağmen hastanenin acil ve müşahede odalarında zehirlenen bazı personelin tedavileri halen sürüyor.

PATOLOJİ SERVİSİNE GELEN YEMEKTE HAMAM BÖCEĞİ

İdarenin ilgisizliğinden yakınan hastane personeli, hastane yönetiminin kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadığını ve firmayı koruduklarını belirttiler.

Öte yandan Florya Holding’in ihalesini üstlendiği yemek üretimiyle ilgili 29 Mayıs’ta da hastanenin Patoloji bölümüne gönderilen yemeğin içerisinden hamam böceği çıktığı ve bunun da tutanakla imza altına alındığı ve firmaya 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir yaptırımda bulunulmadığı ortaya çıktı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir