Son dakika haberi: İsrail-Hamas savaşında son durum…İsrail ordusunda can kaybı artıyor… Lavrov’dan Filistin çağrısı

12:09

İsrail’in Gazze’deki kara operasyonunda ölen asker sayısı 167’ye yükseldi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), öldürülen askerlerin kimliklerini 22 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üstçavuş Asaf Pinhas Tubul, 24 yaşındaki Bölük Komutanı Neriya Zisk ve 32 yaşındaki Binbaşı Dvir David Fima olarak açıkladı.

IDF tarafından açıklanan son verilere göre savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 501’e ulaştı. Gerçek ölü sayısının daha fazla olduğu, İsrail’in doğru rakamları vermediği belirtiliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise İsrail’in Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 21 bin 110’a, yaralı sayısının 55 bin 243’e yükseldiği kaydedildi.

11:15

Lavrov’dan Filistin çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nesiller boyu Filistinlilerin maruz kaldığı “şiddet döngüsünün” kırılması gerektiğini vurguladı ve “haksızlığa” son verilmesi için çağrıda bulundu.Bakan, Rus devlet haber ajansı TASS’a verdiği röportajda, “Terör saldırılarını meşrulaştırmak kabul edilemez. Şiddetin kısır döngüsünü kırmak için Filistinlilerin maruz kaldığı adaletsizliği ortadan kaldırmak gerekiyor. Ortadoğu bölgesinde istikrarı sağlamanın tek yolu budur” dedi.

08:48

İsrail güçlerinden Han Yunus’a ek takviye

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Han Yunus eteklerindeki Filistin topraklarının güney kısmına ek takviye birliklerin gönderildiğini duyurdu. İsrail ordusu birkaç gündür operasyonlarını bölgenin orta kısmına, mülteci kamplarının yakınına doğru genişlettiklerini söylüyor. Bunlar el-Megazi mülteci kampı, el-Bureij mülteci kampı ve el-Nuseirat mülteci kampı.

07:43

İsrail’den Lübnan’a müdahale uyarısı

Gazze’deki savaşın yayılması olasılığı ile ilgili endişeler, Lübnan İsrail sınırındaki gelişmeler sonrası artıyor.İsrail eğer, Hizbullah tarafından yapılan saldırılar sonlanmazsa buraya müdahale edeceği uyarısını yaptı.Hizbullah ve İsrail kuvvetleri arasında 7 Ekim’den bu yana değişen yoğunluklarda çatışmalar devam ediyor.

Ancak Hizbullah’ın drone saldırılarının bu hafta arttığına yönelik emareler var.İsrail savaş kabinesinde yer alan Benny Gantz, Lübnan hükümetine çağrı yaptı ve bu saldırılar durdurulmazsa İsrail ordusunun harekete geçeceği uyarısını yaptı. İsrail hava sahasına giren silahlı hava aracının Golan Tepeleri’ndeki bir yerleşim yerine düştüğü kaydediliyor.

Canlı Anlatım Özeti

İsrail’in Gazze’deki kara operasyonunda ölen asker sayısı 167’ye yükseldi
Lavrov’dan Filistin çağrısı
İsrail güçlerinden Han Yunus’a ek takviye
İsrail’den Lübnan’a müdahale uyarısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir