Sistemin Başlatılmasına Ramak Kaldı! Son Parçaları Yerleştiriliyor

Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat ve Üretim Organizasyonu Direktörü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) birinci ünitesindeki çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Silifke ilçesinde katıldığı bir etkinlik sonrasında gazetecilere konuşan Sezemin, tüm ekipmanların, sistemlerin başlatma ve ayarlama çalışmaları ile testlerinin yapılmakta olduğunu belirtti.

PROJE TAKVİMİNE UYGUN İLERLEME

Sezemin, Akkuyu NGS’deki tüm çalışmaların onaylanmış proje takvimine göre ilerlediğini vurguladı. Birinci ünitede ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Sezemin, reaktör koruma kabı içerisindeki özel çelik halatların germe operasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu operasyonun, nükleer güç ünitesinin reaktör binasının sağlamlığını artıracağını belirtti.

REKTÖR BİNASINDAKİ ÇALIŞMALAR

Reaktör binasında yakıt yükleme makinesinin montajının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Sezemin, bu makinenin nükleer yakıtı reaktörden bekletme havuzuna yerleştireceğini ifade etti. Türbin binasında ise türbin tesisinin ana parçalarının tasarım projesinde öngörülen yerlere yerleştirildiğini açıkladı. Şu an su veya buhar temini gibi farklı amaçlarla kullanılacak olan boru hatlarının montajının sürdüğünü ve toplam 3 bin ton borunun montajının yapılması gerektiğini belirtti.

DİĞER TESİSLERDEKİ İLERLEMELER

Sezemin, diğer nükleer santral tesislerinde de çalışmaların çok aktif olarak sürdüğünü ve bazı tesislerde son aşamalara gelindiğini ifade etti. Bunlar arasında su hazırlama tesisi, deniz suyunu tuzdan arındırma tesisi, laboratuvarlar ve diğer tesislerdeki çalışmaların büyük ölçüde ilerlediğini ve neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

SIKI DENETİMLER

Akkuyu NGS’deki tüm çalışmaların Nükleer Düzenleme Kurumu ve diğer bağımsız kuruluşlar tarafından çok sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Sezemin, “Nükleer güç santralini büyük bir pazıl olarak düşünecek olursak, son parçalarını bir araya getiriyoruz. Birinci ünitede ana inşaat ve montaj çalışmalarının çoğu tamamlanmıştır. Şu an bütün ekipmanların, sistemlerin başlatma ve ayarlama çalışmaları ile testlerini yapıyoruz,” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir