TEMU kapatılacak mı? Ticaret Bakanlığı’ndan yanıt geldi

TEMU, 2024 Yılında Türkiye Pazarına Giriş Yaptı!

Temu, giyimden ev eşyasına kadar geniş bir ürün yelpazesini uygun fiyatlarla sunarak 2024 yılında Türkiye pazarına adım attı. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Temu, binlerce ürünü kullanıcılarına indirimli ve ucuz bir şekilde sunmaktadır. Bu durum, pek çok e-ticaret şirketini endişeye sürüklemiştir.

TEMU’ya Yönelik İddialar ve Ticaret Bakanlığı Açıklaması

TEMU’ya dair ortaya atılan birçok iddiadan biri de platformun kapatılacağı ve erişiminin engelleneceği yönündeydi. Mynet, bu iddiaları Ticaret Bakanlığı’na sordu ve Bakanlık söz konusu iddialara açıklık getirdi. Bakanlık, TEMU’nun kapatılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak bu konuda herhangi bir planlarının bulunmadığını belirtti.

TEMU’nun Piyasada Yarattığı Etki

TEMU’nun piyasada kısa sürede büyük ilgi görmesinin en büyük sebebi, uygun fiyatlı ürünler sunmasıdır. Ayrıca kısa süreli kargo teslimatı da kullanıcıları cezbeden bir diğer özelliktir. Aliexpress gibi uygun fiyatlarıyla bilinen diğer bir platformu geride bırakarak Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken TEMU’ya, alışveriş limiti getirilmişti. Maksimum harcama limiti bin 50 TL olarak belirlenen TEMU’ya dair yeni iddialar ortaya atıldı ancak Ticaret Bakanlığı bu iddiaları yalanladı.

Ticaret Bakanlığı’nın Yurt Dışı Firmalara Yönelik Yeni Kararı

Ticaret Bakanlığı, Türkiye pazarında yer alan yurt dışı merkezli firmalar için yönetmelik değişikliği yaparak yeni yükümlülükler getirmişti. Yeni karara göre yurt dışı kaynaklı satış yapan firmaların Türkiye’de temsilci bulundurması zorunlu hale getirildi. TEMU henüz bu yükümlülüğü yerine getirmediği için kapatılacağı yönündeki iddialar ortaya atıldı ama Ticaret Bakanlığı bu iddiaları yalanladı.

Related Posts

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara mesaj: Türkiye pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zamanla yatırımcıların yeniden güçlü makro ekonomik temelleri ve hikayesi olan ülkelere odaklanacaklarını belirterek, “Türkiye bu noktada pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor.” dedi.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir